loading
views

Vacatureaanbod gemeenten groeit fors

27 februari 2009
Over heel 2008 stonden er per maand gemiddeld nog 800 vacatures op GemeenteBanen.nl. De sterk toegenomen belangstelling voor de gemeentelijke en decentrale overheid als werkgever wordt volgens de site veroorzaakt door de fors afnemende werkgelegenheid in andere sectoren en de relatieve veiligheid die een baan bij de overheid biedt in onzekere tijden.

De gemeentelijke en decentrale overheid zit te springen om nieuw talent. Het aantal vacatures op GemeenteBanen.nl is fors gestegen. Deze week steeg het aantal ruim boven de 1000 uit, een record voor het grootste online wervingsmedium binnen de lokale overheid.

Extern ingehuurd personeel vervangen door vast personeel
Gemeenten bieden bovendien een zeer breed en gevarieerd banenaanbod aan, doordat zij in toenemende mate geconfronteerd worden met de gevolgen van de vergrijzing van het ambtenarenbestand. Eric van Bourgonje, Directeur productontwikkeling van Jobsrepublic, verwacht dat de stijging van vacatures dit jaar nog verder door zal zetten: “een rondgang langs onze gemeentelijke klanten wijst uit dat zij juist nu de kans zien om extern ingehuurd personeel door vaste medewerkers te vervangen. Daarnaast begint de problematiek rondom de vergrijzing binnen de sector nu in de praktijk zichtbaar te worden door de uittreding van steeds meer oudere ambtenaren. Hierdoor zien de gemeenten zich geconfronteerd met een permanente en groeiende vervangingsvraag in de komende jaren.”

Vacatureaanbod Limburg toont lichte daling
De tendens die GemeenteBanen.nl laat zien kan ook worden waargenomen op de 15 regionale carrièrenetwerken van de gemeentelijke overheid. Wervingssites als WerkeninGelderland.nl waarop alle Gelderse overheden zijn verzameld en WerkeninFriesland.nl van de Friese overheden, laten een gelijke tendens zien. Enige uitzondering vormt de provincie Limburg. Hier laten de netwerken van Igom.nl en Switch-nml.nl een lichte daling zien in het vacatureaanbod van de overheid.

Gerelateerd nieuws
> Nieuw: www.werkeningelderland.nl

Arbeidsmarktmeer over vacatures »

Bron: GemeenteBanen.nl, 26 februari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek