loading
views

Randstad België: werktijdverkorting

26 februari 2009

Uitzendconcern Randstad België heeft de 1.600 medewerkers voorgelegd om minder te gaan werken. Hieraan hebben 151 personeelsleden, vooral vrouwen, gehoor gegeven door ervoor te kiezen om vanaf 1 maart halftijds of zelfs voltijds in tijdskrediet te gaan.

Voor een periode van drie, zes of twaalf maanden. “Vrijblijvend, zonder enige verplichting”, aldus manager Jan Denys. “Maar in amper twee weken tijd kwam er een massale respons.” Om de collectieve werktijdinlevering te stimuleren, betaalt Randstad wel een eigen premie, tot 200 euro, bovenop de overheidstegemoetkoming bij tijdskrediet.

Werktijdverkorting houdt talent aan boord
Volgens Denys is dat wijs geïnvesteerd geld. “Voor een hr-bedrijf als het onze is het van belang om aan te tonen dat een kostenbesparing niet automatisch tot collectieve afdankingen moet leiden. Voorts willen we bewijzen dat het cruciaal is om zoveel mogelijk talent aan boord te houden, ook als het economisch wat minder goed gaat.” De lokale vakbondsdelegaties hebben officieel groen licht gegeven voor deze operatie werktijdverkorting.

Gerelateerd nieuws
> Randstad: dividend geschrapt
> Minder ontslagen bij Nederlandse werkgevers
> CNV wil werktijdverkorting voor uitzendkrachten

Flexmarkt HandboekWerktijdverkorting »
FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »

Bron: De Standaard Online, 25 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek