loading
views

VIA gaat door met rechtzaak over ‘Polen-CAO’

Logo Via26 februari 2009

De Vereniging voor Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) gaat door met de strijd voor de komst van een ‘Polen-cao’, een cao die speciaal gericht is op de woon- en werksituatie van Polen.

De VIA vindt dat de Internetvakbond moet laten zien hoe de leden zijn geraadpleegd over de ‘Polen-cao’. Is dat niet goed gebeurd, dan moet dat alsnog worden gedaan. Dat heeft de VIA voor de rechtbank in Arnhem geëist. De rechtbank doet woensdag uitspraak.

Kort geding verloren, opnieuw naar de rechter
Eerder die dag verloor de VIA een kort geding dat door haar was aangespannen tegen de Internetvakbond. De Internetvakbond en de VIA bereikten begin februari in principe overeenstemming over een aparte cao voor Poolse uitzendkrachten en andere tijdelijke arbeidsmigranten. Maar de cao kwam er toch niet omdat hij onvoldoende steun kreeg van de achterban van de bond.

VIA: Internetvakbond moet ledenraadpleging aantonen
Volgens de VIA bestaat er grote onduidelijkheid over de ledenraadpleging en het aantal arbeidsmigranten dat de bond vertegenwoordigt. De VIA denkt dat de bond is geschrokken van alle ophef die de cao heeft veroorzaakt en er daarom vanaf wilde.

Gerelateerd nieuws
> Via: cao pakt malafide uitzendbureaus aan
> Internetvakbond steunt VIA CAO niet
> Unie: één CAO uitzendbranche, geen VIA CAO Polen
> NBBU: VIA CAO Polen verstoort arbeidsmarkt
> Kamer: geen aparte CAO voor Polen
> CAO voor Arbeidsmigranten (VIA) wekt woede ABU

Meer over VIAvia-eu.com »

Bron: nu.nl, 25 februari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek