loading
views

Startende ondernemers krijgen makkelijker lening

Logo SZW25 februari 2009

Mensen die een eigen onderneming willen starten kunnen sinds medio januari 2009 makkelijker geld lenen bij banken. Het Rijk stelt een bedrag van € 27 miljoen beschikbaar voor garantstellingen of leningen.

Daarvan gaat € 12 miljoen naar de proef met de borgstellingsregeling die sinds 1 juli 2007 onder verantwoordelijkheid van het SZW loopt. De borgstellingsregeling voor starters vanuit een uitkeringssituatie is dit jaar uitgebreid van 3 naar 5 gemeenten.

Fonds microkredieten
De resterende € 15 miljoen wordt geïnvesteerd de oprichting van een fonds voor kredietverlening aan beginnende ondernemers. Deze proef gaat uit van het Ministerie van Economische Zaken. Beide proefprojecten lopen tot 1 januari 2011. Hierna besluiten de bewindslieden of de ervaringen resulteren in een landelijke regeling. Het fonds wordt beheerd door Qredits. Qredits is een landelijke samenwerking van banken (ABN AMRO, Fortis, ING en de Rabobank) en het ministerie van Economische zaken.

Bedrijfsplan
Mensen die een goed bedrijfsplan hebben, maar geen lening kunnen krijgen bij een bank kunnen sinds medio januari 2009 via dit fonds maximaal € 35.000 lenen.

Startende ondernemers ook in tijden van crisis hard nodig
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken willen startende ondernemers in Nederland hiermee een steun in de rug geven. Ondernemers zijn ook in tijden van economische crisis hard nodig.Van beginnende ondernemers kunnen banken vaak niet goed vaststellen wat de risico’s zijn, zelfs bij relatief kleine bedragen, waardoor zij problemen kunnen hebben bij het verkrijgen van een krediet. Een garantiestelling kan dan helpen.

Gerelateerd nieuws
> RWI: Van Werk Naar Werk beleid

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
ZZP’ersbekijk meer items »

Bron: SZW, 25 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek