loading
views

Nieuwe regels voor arbeidstijden personenchauffeurs

Logo SZW

21 februari 2009

Het ministerie van SZW stemt in met nieuwe regels voor arbeidstijden personenchauffeurs

Vaste chauffeurs die voor één of slechts enkele personen rijden, de zogeheten personenchauffeurs, krijgen de mogelijkheid om van nieuwe, ruimere regels voor arbeidstijden gebruik te maken.

Wijziging Arbeidstijdenbesluit
Om dit mogelijk te maken heeft de ministerraad op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met een wijziging van het Arbeidstijdenbesluit.
De chauffeurs kunnen door de wijziging gedurende één week beschikbaar zijn en vervolgens de andere week vrij zijn, het zogenaamde week op/week af-rooster. Hun werkgevers kunnen deze roosters alleen invoeren als ze dit in de CAO of met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging hebben afgesproken.

Niet voor poolchauffeurs
Ook de chauffeurs die het aangaat geven de voorkeur aan dit week op/week af-rooster. De regeling is niet bedoeld voor zogenoemde ‘poolchauffeurs’, of personenchauffeurs die bijvoorbeeld gehandicapten vervoeren.

Voor advies naar Raad van State
De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

Bron: minszw.nl, 20 februari 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek