loading
views

Bouw & techniek: intermediairs vormen ‘kartel’ bij werving

19 februari 2009

Intermediairs worden het meest ingezet als middel om personeel te werven in de bouw en techniek. Werkgevers zijn echter beter te spreken over sollicitanten die via het eigen netwerk en de eigen website zijn geworven. Ook vanwege het kosten en baten plaatje.

Maar kartelvorming op het internet zou het directe contact tussen werkgevers in de bouw en techniek dusdanig belemmeren, dat ze wel gedwongen zijn om in zee te gaan met arbeidsbemiddelingsbureaus. Dit blijkt uit het Marketingrapport Personeelswerving Bouw & Techniek 2009 van Van Es Marketing Services in samenwerking met CarriereScout.nl. Het rapport biedt een onafhankelijk en actueel overzicht van het gebruik en de beoordeling van media ten behoeve van personeelswerving in de bouw en techniek.

Intermediairs meest benutte wervingsmiddel
Intermediairs worden het meest ingezet als middel om personeel te werven in de bouw en techniek. Maar liefst 84 procent van de ondernemingen maakt gebruik van dit medium. Daarnaast benut 76 procent van de werkgevers de eigen website ten behoeve van het werven van personeel, gevolgd door gedrukte media en het eigen netwerk met 75 procent.

Kosten en baten
Werkgevers zijn echter het meest positief over sollicitanten die via het eigen netwerk en de eigen website rechtstreeks zijn geworven. Bij de beoordeling van de kosten in vergelijking met de resultaten komen het eigen netwerk en de eigen website ook het beste uit de bus.

Vacaturesites bemiddelingsbureaus concurreren met werkgevers
Het directe contact tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt wordt echter bemoeilijkt door de vele bemiddelingsbureaus die zelf op grote schaal vacatures plaatsen op hun vacaturesites om kandidaten aan te kunnen dragen bij werkgevers. Hierdoor zien werkgevers hun eigen geplaatste vacatures in no-time onderaan staan, aldus 81 procent van de ondernemers. De overgrote meerderheid van de werkgevers, maar liefst 91 procent is van mening dat kandidaten die hun CV plaatsen op vacaturesites als eerste worden benaderd door tientallen bureaus.

Kartelvorming jaagt wervingskosten op
Het merendeel van de ondernemers is echter genoopt tot bemiddeling door bureaus, omdat men via andere kanalen geen goed personeel kan vinden. Werkgevers zien de werkwijze van de meeste bemiddelingsbureaus op het internet als een vorm van kartelvorming. De werkwijze bemoeilijkt direct contact tussen vraag en aanbod, waardoor de wervingskosten te veel oplopen.

Specialisatie noodzakelijk voor intermediairs
De schrijvers van het onderzoek vragen zich af of met de huidige economische crisis en een oplopende werkloosheid bemiddelingsbureaus het hoofd wel boven water kunnen houden. Naast het bezuinigen op personeelskosten zullen werkgevers ook minder bereid zijn de huidige prijskaartjes van bemiddelingsbureaus te accepteren. De helft van de ondervraagde ondernemers beoordeelt de kwaliteit van dienstverlening op matig tot slecht. Voor de bemiddelingsbureaus is het zaak toegevoegde waarde te bieden tegen een acceptabele prijs. Succesvolle bemiddelaars onderscheiden zich middels specialisatie. Vacaturesites dienen zich tegelijkertijd af te vragen in hoeverre de omvang van CV-databanken en vacatures, voornamelijk gevuld door bemiddelingsbureaus, daadwerkelijk bepalend is voor een succesvolle arbeidsbemiddeling, zo luidt de conclusie van het onderzoek.

Gerelateerd nieuws
> Succesvol werven op krappe arbeidsmarkt?
> Reed Recruitment richt zich op niche markten
> Meer dan de helft recruiters neemt telefoon niet op
> Intercedenten en recruiters niet populair

HRMmeer HR-nieuws »

Bron: Van Es Marketing, 16 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek