loading
views

Arbeidsdeelname vrouwen bijna 60 procent

Logo CBS18 februari 2009

In 2008 nam bijna 60 procent van de vrouwen deel aan het arbeidsproces. Na 2005 is de arbeidsparticipatie van vrouwen elk jaar met 2 procentpunt gestegen.

Begin deze eeuw was er nog een periode van stagnatie. Toen was de arbeidsdeelname van vrouwen nog 53 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Arbeidsdeelname mannen stijgt langzamer
Ook de arbeidsdeelname van mannen laat een stijgende lijn zien. Deze stijging verloopt echter langzamer dan bij vrouwen. Hierdoor zijn de verschillen in arbeidsdeelname tussen mannen en vrouwen weer iets kleiner geworden.

Voorzieningen arbeid en zorg
Meer over de arbeidsparticipatie van vrouwen tot 2008 is te lezen in de Emancipatiemonitor die het CBS vandaag heeft gepubliceerd, in samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau. Uit deze monitor is onder meer gebleken dat regelingen zoals ouderschapsverlof en zorgverlof vooral door vrouwen worden benut. Ook het gebruik van kinderopvang lijkt sterker samen te hangen met de arbeidsdeelname van moeders dan met die van vaders. Voorzieningen om arbeid en zorg te combineren lijken dus vooral vrouwenvoorzieningen.

Gerelateerd nieuws
> Manpower: vrouwen, de genegeerde ‘talentpool’
> Minder banen, meer arbeidsparticipatie in 2008
> Arbeidsparticipatie van moeders blijft stijgen

Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »
Flexmarkt – bibliotheek
> Emancipatiemonitor 2008

Bron: CBS, 18 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek