loading
views

Werkloosheid stijgt tot 9%

17 februari 2009

De werkloosheid zal in 2010 oplopen tot 9 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen groeit ondanks de verwachte lichte verbetering van de economische situatie in dat jaar.

Dit blijkt uit de ramingscijfers die het Centraal Planbureau (CPB) vandaag naar de betrokken ministeries heeft gestuurd. Het is voor het eerst dat het CPB voorlopige cijfers bekend maakt, uit vrees dat ze anders toch zouden uitlekken. De cijfers kunnen nog worden bijgesteld. Op dinsdag 17 maart verschijnt de definitieve raming in het CEP.

Werkloosheid naar 9% in 2010

Minstens 675.000 mensen raken volgend jaar hun baan kwijt, bijna 9% van de beroepsbevolking. Dit is een ruime verdubbeling van het aantal werklozen in 2008, toen het werkloosheidspercentage volgens CPB-cijfers 3,9% bedroeg. De werkloosheid stond toen op een relatief laag punt. In 2007 bedroeg het percentage werklozen nog 4,5%. Dit jaar verwacht het CPB 425.000 werklozen, en voor 2010 voorspelt het bureau een toename tot 675.000.

Vertrouwen

Minister-president Balkenende noemt de situatie “buitengewoon ernstig”, maar zegt vertrouwen te hebben in de kracht van Nederland. “Als we samen de schouders eronder zetten, ben ik ervan overtuigd dat Nederland sterker uit deze periode komt”, aldus Balkendende.

Gerelateerd nieuws
> Werkloosheid EU omhoog, Nederland stabiel
> CBS: werkloosheid begint op te lopen

Arbeidsmarktmeer over werkloosheid »

Bron: CPB en regering.nl, 17 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek