loading
views

Deeltijd-WW vervangt wtv-regeling

17 februari 2009

Bij ‘deeltijd-WW’ of ‘deeltijdontslag’ wordt een werknemer gedeeltelijk ontslagen. Voor het aantal uren dat hij minder werkt, kan de werknemer zich laten omscholen en ander werk zoeken.

Minister Donner van SZW wil deze maatregel binnenkort in laten gaan nadat de termijn voor de werktijdverkorting op 1 maart 2009 verstreken is. Zo kondigde de minister aan tijden een gesprek met het AD.

WW-uitkering urenmindering
Als de werkgever de werknemer om bedrijfseconomische reden ontslaat, maakt de werknemer voor het aantal uren dat hij ontslagen is, aanspraak op een WW-uitkering. Die bedraagt 75 procent van het loon voor de uren dat hij ontslagen is in de eerste twee maanden van de WW-periode en voor de resterende periode daarna 70 procent.

Voorwaarden voor recht op WW
Om in aanmerking te komen voor deze WW-uitkering moet de werknemer door het ontslag tenminste 5 uren per week minder zijn gaan werken bij een oorspronkelijk contract van 10 uren of meer. Was de werknemer minder dan 10 uren per week werkzaam, dan moet hij tenminste voor 5 uur worden ontslagen, om aanspraak te kunnen maken op de WW-uitkering. Werknemers moeten zich als werkzoekende inschrijven bij het CWI voor het aantal uren waarvoor zij zijn ontslagen.

Vaststellingsovereenkomst of ontslagvergunning
Het deeltijdontslag is eenvoudig te regelen via een vaststellingsovereenkomst. Een andere manier is via een ontslagvergunning bij het CWI.

Bron: AD, 14 januari 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek