loading
views

Cost per hire niet bekend bij 25% werkgevers

14 februari 2009

Nog geen kwart van de werkgevers weet wat de exacte kosten per vervulde vacature zijn. Veertig procent weet ongeveer wat de ‘cost-per-hire’ is en veertig procent heeft geen idee.

Slechts 22% van de werkgevers weet wat het kost om een vacature te vervullen. Dat blijkt uit onderzoek van AMC Academie in het kader van de masterclass Low & no budgetrecruitment.

Financiële crisis maakt kostenbewust
Door de economische crisis worden werkgevers veel kostenbewuster als het gaat om werving. “De afgelopen jaren van krapte lag de focus op het binnenhalen van het schaarse talent. De kosten die het met zich meebracht waren minder van belang,” verklaart Hemminga. “Recruiters en P&O’ers die belast waren met werving hadden niet alleen weinig tijd om de kosten bij te houden, ze werden er ook niet op gestuurd. Dat is in deze tijden natuurlijk wel anders.”

Talent blijft zitten
Ondanks dat er minder vacatures zijn, is het werven van goede medewerkers nog niet makkelijker geworden. Door de onzekere economie blijven mensen zitten waar ze zitten. “Werkgevers moeten dus nog steeds hun best doen om talent in beweging te krijgen, maar moeten het in veel gevallen wel doen met minder budget,” aldus Hemminga. “Met budgetrecruitment ben je niet alleen kostenbewust bezig, maar kijk je vooral ook naar wat het oplevert. En dat staat vandaag de dag opeens een stuk hoger op de agenda van veel werkgevers.”

Gerelateerd nieuws
> Nieuwe medewerker kost circa 7.500 euro

HRMmeer HR-nieuws »

Bron: amc-academie.nl, 13 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek