loading
views

ZZP´er dankt succes aan marktfactoren

13 februari 2009

Zelfstandigen zonder personeel die kiezen voor het freelancebestaan vanwege de autonomie en het professionalisme boeken gemiddeld 9% meer omzet.

Zzp’ers die flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé als belangrijkste motivatie hebben, behalen gemiddeld een 10% lagere omzet. Marktfactoren zijn het belangrijkst in het succes van een zzp’er. Dit blijkt uit onderzoek van Associates onder 2000 hoog opgeleide zelfstandigen zonder personeel (zzp´ers) aan.

Marktfactoren belangrijkst voor omzet
Mannen boeken gemiddeld veel meer omzet dan vrouwen, maar zij maken ook meer uren en zijn vaker actief in beroepen die beter betalen. Een goede gezondheid en wonen in de Randstad hebben eveneens een positief effect op de omzet. Het Associates-onderzoek toont verder aan dat marktfactoren met 44,6% de belangrijkste succesfactor zijn. Menselijk kapitaal (wat je kunt) volgt met 25,6%, sociaal kapitaal (wie je kent) telt voor 20,7% mee. Van veel minder belang voor succes zijn: de ondernemingsstrategie (6,4%), motivatie (5,2%) en persoonlijkheid (1,1%)

Gerelateerd nieuws
> ZZP’ers nauwelijks getroffen door crisis
> ABN bemiddelt ZZP’ers online met Associates

ZZP’ersbekijk meer items »

Bron: Associates, februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek