loading
views

‘Gebruik reserves cao-fondsen voor scholing’

13 februari 2009

Scholingsfondsen van brancheorganisaties doen moeten hun geld in het kader van de werktijdverkorting niet oppotten, maar investeren. Werknemers moeten rechtstreeks aanspraak kunnen maken op een bijdrage voor scholing via een nationaal scholingsfonds.

Dat zegt arbeidsmarktdeskundige Ton Wilthagen, hoogleraar Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, in de nieuwe uitgave van het tijdschrift HR Strategie. Wilthagen vindt dat er meer openheid moet komen over de financiële reserves van de scholingsfondsen. Dit is belangrijk voor bedrijven die werktijdverkorting (wtv) hebben aangevraagd, want zij hebben een scholingsverplichting.

Nationaal scholingsfonds
Bedrijven die het zonder wtv stellen, kiezen voor kostenbesparende maatregelen om de crisis het hoofd te bieden, door bijvoorbeeld hun opleidingsbudgetten grotendeels te bevriezen. Zo graven we ons eigen graf denkt hoogleraar Ton Wilthagen. Hij zou graag zien dat de overheid een nationaal fonds voor scholing in het leven roept dat voor iedere werkende in Nederland toegankelijk is. De hoogleraar spreekt van een essentieel recht om een opleiding te kunnen volgen in een moderne arbeidsmarkt.

Scholing
Eerder al riep PvdA op om met het geld van scholingsfondsen opleidingen te financieren voor de werknemers die nu op straat komen te staan. Wilthagen gaat dus nog een stapje verder .

Gerelateerd nieuws
> Werktijdverkorting tot 1 maart verlengd
> FNV: geen doorwerkbonus maar scholing

Columnover reserves cao-fondsen »

Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »
Sociale zekerheidmeer nieuws »

Bron: HR Strategie, februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek