loading
views

Elektronisch factureren mag voortaan

13 februari 2009

Ondernemers kunnen voortaan hun rekeningen per e-mail verzenden. Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft dit vrijdag bekendgemaakt in een gesprek met De Telegraaf.

Dit bespaart niet alleen op papier- en verzendkosten, maar maakt het ook makkelijker om facturen te verwerken en in de computer te bewaren. Dat betekent een administratieve lastenverlichting voor bedrijven van jaarlijks euro 600 miljoen.

Digitale facturen niet minder veilig
Tot nu toe werd het elektronisch verzenden van facturen bemoeilijkt door de strenge authenticiteitseisen. Maar volgens De Jager zijn digitale facturen helemaal niet minder veilig. De staatssecretaris loopt hiermee vooruit op een nieuwe wetswijziging. De Belastingdienst accepteert vanaf maandag bij belastingaangiften voortaan nota’s, die als een bericht via het internet zijn verstuurd. Tot nu toe moesten bedrijven kunnen aantonen dat de bonnen aan allerlei echtheidskenmerken voldoen.

Elektronische facturatie uitzendbranche
FlexService biedt intermediairs diverse mogelijkheden voor elektronische facturatie. De e-facturatie verloopt via een digitaal webportaal en voldoet aan de standaarden van elektronisch berichtenverkeer voor de uitzendbranche (SETU).

Gerelateerd nieuws
> Pastors ambassadeur e-factureren
> E-factureren bespaart Euro 600 m
> Verkenning elektronisch factureren

FlexService Nieuws
> Module Facturatie
> Termijnfacturatie
> Nieuwe standaard voor digitale facturatie

HRMmeer HR-nieuws »
Flexmarkt organisatiesMeer over de SETU »

Bron: Telegraaf, 12 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek