loading
views

Uitzendbureau SHB – doorstart onzeker
Logo SHB11 februari 2009
Dit blijkt uit de gesprekken die curator mr. Paul Peters en vakbond FNV Bondgenoten vandaag hebben gevoerd met twee overnamekandidaten. Humares en Matrans. De vakbond laat het personeel van het uitzendbureau voor havenwerkers maandag kiezen tijdens een ledenvergadering van FNV.

Gaat uitzendbureau SHB verder met Humares of Matrans, of staan straks vierhonderd man op straat? De toekomst van de bijna vierhonderd werknemers van de failliete havenpool SHB is nog altijd onzeker.

Humares, Matrans of werkloos
Wanneer de doorstart van SHB met één van beide kandidaten slaagt, komen ruim driehonderd havenwerkers in een zogenoemde WW-pool terecht. Circa zeventig personeelsleden moeten mogelijk afvloeien. Voor hen wordt geprobeerd met behulp van een mobiliteitscentrum werk te vinden. Volgens havenbestuurder Ruud Wennekes van FNV Bondgenoten gaan de havenwerkers er in elk geval op achteruit, of SHB nu verder gaat met Humares of met Matrans. Wanneer de doorstart faalt, zijn er straks vierhonderd man werkloos.

Schade acties

Transportorganisatie TLN heeft gisteren een brief gestuurd aan burgemeester Aboutaleb, waarin ze vraagt maatregelen te nemen tegen de acties die SHB’ers de afgelopen dagen in de haven hebben gehouden. De havenwerkers blokkeerden terminals op de Maasvlakte en in de Eemhaven. De Rotterdamse bestuurder wordt gevraagd de doorgang van het vrachtverkeer te waarborgen. De schade van de acties is volgens TLN al twee ton.

Gerelateerd nieuws
> Doorstartpoging uitzendbureau SHB mislukt


Bron: AD, 10 februari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek