loading
views

Oudstanding: 45-plussers van groot belang

Logo Oudstanding
6 februari 2009

Oudstanding, de uitzendorganisatie voor de ‘ervaren generatie’, heeft een onderzoek uit laten voeren door TNO naar de ‘Workability’ van 45-plussers.

De meerderheid (91%) geeft aan geen problemen te hebben met het aanleren van nieuwe technieken. De taken waarop men ingezet wil worden, zijn veelal dienstverlenend. “Uit dit onderzoek blijkt dat de inzetbaarheid van de ervaren generatie bijzonder groot is”, aldus Patricia Heerkens, oprichter en directeur van Oudstanding. “Ze zijn dan ook van bijzonder groot belang voor de bedrijfscontinuïteit van alle organisaties, klein en groot.”

Workability
De respondenten halen de meeste voldoening uit hun werk, gevolgd door familie en vrienden. Ze hebben hier ook de energie voor, zo blijkt uit de Workability-index die voor de onderzochte populatie is bepaald. Deze index toont de mate waarin men zich in staat acht te werken. De gemiddelde score bedraagt 38 en – op een schaal van 7 tot 49 – valt deze in de rubriek ‘goed’. Dat de onderzochte populatie over genoeg energie beschikt, blijkt ook uit het feit dat 85 procent zich fit en gezond voelt. Maar liefst 70 procent heeft nog genoeg energie om andere dingen te doen aan het einde van de werkdag.

Mentortaken onbenut
Van de respondenten heeft 40 procent kennis en ervaring binnen de zakelijke dienstverlening en ook voor communicatie (28%), de publieke sector (23%) en onderwijs, techniek en welzijn (elk 19%) is veel potentie.
De taken waarop men ingezet wil worden, zijn veelal dienstverlenend, zoals administratieve taken (40%) en consultancy (21%) maar ook management (32%) wordt vaak genoemd. Van het onbenutte potentieel geeft 19 procent aan graag ingezet te worden voor mentortaken.

Nieuwe technieken
De meerderheid (91%) van de 45-plussers geeft aan geen problemen te hebben met het aanleren van nieuwe technieken. Ook in hun vrije tijd zit 81 procent van de ondervraagden 4 uur of langer achter de computer.
E-mail en surfen zijn daarbij de meest gebruikte toepassingen, maar ook internetbankieren en tekstverwerken worden door de meerderheid van de ondervraagden gebruikt.

Gerelateerd nieuws
> 65+ uitzendbureaus krijgen het steeds drukker
> Werkloze 45-plussers gediscrimineerd
> Gepensioneerde wil vooral flexibel werken

Oudere werknemersmeer nieuws »

Bron: Oudstanding, 3 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek