loading
views

Enkel 5 genomineerde recruitmentsites 2009

Logo IGI
3 februari 2009

Dit jaar heeft de jury slechts 5 recruitmentsites genomineerd die in aanmerking komen voor de Publieks Cursor voor de Meest Aantrekkelijke Recruitmentsite 2009. De winnaar van 2008 was www.werkenbijumcutrecht.nl.

In de komende weken zal het publiek/de beoogde doelgroep van de recruitmentsites de uiteindelijke keuze maken van wie dit keer gaat winnen. Dit gebeurt middels een groot online onderzoek. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 12 maart op het jaarlijkse seminar ‘Succesvol Werven via Internet’ dat voor de vijfde keer plaatsvindt. Zo laat Intelligence Group (IG!) weten in een recent persbericht.

De nominaties
Daar waar vorig jaar nog 10 recruitmentsites in aanmerking kwamen voor de Publieks Cursor, kwam de jury dit jaar niet verder dan 5 nominaties. De genomineerden (in alfabetische volgorde) dit jaar zijn:

Achmea werkenbijachmea.nl
Bol.com banen.bol.com/banen
De Brauw Blackstone Westbroek werkenbijdebrauw.nl

Reed Business werkenbijreedbusiness.nl
Het Rijk werkenbijhetrijk.nl


Recruitmentsites te weinig vernieuwd

Volgens de jury voorzitter Harald Roelofs waren de overige recruitmentsites van de lijst van 20 te weinig vernieuwd om tot 10 genomineerden te komen. “De nominaties die we nu hebben, zijn hun nominatie meer dan waard,” aldus Roelofs. De 20 kanshebbers zijn door de vakjury beoordeeld op aantrekkelijkheid. Een aantrekkelijke recruitmentsite is hierbij gedefinieerd als “een recruitmentsite die op unieke en onderscheidende wijze het werkgeversimago positief neerzet.”

De jury
De vakjury bestaat uit juryvoorzitter Harald Roelofs (Hoofdredacteur IntermediairPW), Marion de Vries (Directeur, The Reputationals), Thomas Waldman (Employer Brand Manager, Vodafone), René Herremans (Manager Employer Branding, Albert Heijn) en Corné Wielemaker (Mede-eigenaar, Maximum).

De 20 kanshebbende recruitmentsites
Om tot de meest aantrekkelijke recruitmentsite van 2009 te komen, heeft Intelligence Group, na het analyseren van 350 recruitmentsites op functionaliteit en inhoud, een aantal recruitmentsites voorgedragen. Daarnaast hebben bedrijven en reclamebureaus recruitmentsites aangemeld. Dit heeft geresulteerd in 20 kanshebbende recruitmentsites, die zijn voorgedragen aan de vakjury.

Gerelateerd nieuws
> Beste recruitmentsite 2008

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
HRMmeer HR-nieuws »

Bron: IG!, 30 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek