loading
views

Doorstartpoging uitzendbureau SHB mislukt


 


Logo SHB3 februari 2009

Twee van de drie kandidaten voor de doorstart van de Rotterdamse havenpool SHB hebben zich teruggetrokken. Bestuurder Ruud Wennekes van FNV Bondgenoten heeft dit bevestigd.

De situatie rond het uitzendbureau voor havenmedewerkers leidde vorige week tot een demonstratie in Rotterdam van woedende vutters tegen de inkomensachteruitgang.

Nog maar één serieuze kandidaat over
Eén van de kandidaten die zich terugtrokken is de Zeeuwse ondernemer Wijnand van Gessel, die tweederde van het failliete uitzendbureau in handen heeft. Hij gold als de meest serieuze doorstartkandidaat. Volgens Wennekes is er nog één andere serieuze kandidaat over, met wie hij zo snel mogelijk samen met curator Paul Peters tot resultaten hoopt te komen. Eind december ging de ongeveer 450 werknemers tellende havenpool failliet.

Stivu-regeling
Als neveneffect van dat faillissement gaat een groep van honderden voormalige SHB’ers, die nu in de haven-vutregeling (Stivu) zitten, er vanaf 1 januari honderden euro’s op achteruit. Volgens FNV-bestuurder Niek Stam gaat het om 700 tot 1.200 euro per maand. Het reglement van de Stivu-regeling bepaalt dat in geval van faillissement de betalingen worden stopgezet. De regeling werkt volgens het omslagprincipe; ontvangen werknemerpremies worden direct gebruikt voor betaling van de uitkeringen.

11 mln euro – geen indexering uitkering
Betrokken werkgevers in de Rotterdamse haven zouden, op grond van bestaande verplichtingen, bereid zijn om eenmalig 11 miljoen euro neer te leggen, maar verbinden daar de voorwaarde aan dat de uitkeringen in de toekomst niet meer worden geïndexeerd. Stam weigert die voorwaarde te accepteren, aangezien deze in strijd zou zijn met eerdere afspraken.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureau SHB: doorstart of nieuw bedrijf
> SHB – JPS meldt zich vergeefs voor doorstart

Bron: Nieuwsblad Transport, 2 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek