loading
views

Discriminatie en onduidelijkheid sollicitaties

Logo Nationale Vacaturebank
3 februari 2009

Een op de drie sollicitanten zegt te zijn afgewezen voor een nieuwe baan vanwege zijn leeftijd. Veertig procent van de werkzoekenden ontvangt vaak geen reactie van werkgevers en kent daarmee de reden van de afwijzing niet.

Dit blijkt uit een internetonderzoek onder 625 respondenten, uitgevoerd door NationaleVacaturebank.nl. “Voor sollicitanten is het van groot belang dat zij eerlijk en open te horen krijgen waarom ze zijn afgewezen”, zegt Martijn van der Neut, marketing manager bij NationaleVacaturebank.nl. “Daar leren zij van.” Werkgevers zouden zich bovendien moeten realiseren dat het effect niet reageren op een sollicitatiebrief het imago van het bedrijf schaadt, aldus Van der Neut.

Leeftijd en overkwalificering reden tot afwijzing
Een op de drie sollicitanten zegt te zijn afgewezen voor een nieuwe baan vanwege zijn leeftijd. Maar liefst 40% van de werkzoekenden geeft aan dat werkgevers niet altijd reageren op de sollicitatiebrief en cv. Een andere reden tot afwijzing is overkwalificering; dertien procent van de respondenten zouden om die reden de gewenste baan niet hebben gekregen.

Salaris, slechte voorbereiding en te persoonlijk interview
Van degenen die wel uitgenodigd worden voor een gesprek, ergert 43 zich aan de onduidelijkheden die er zijn over het salaris. Een op de vijf kandidaten stoort zich aan de slechte voorbereiding van de interviewer. Zestien procent vindt dat er te persoonlijke vragen worden gesteld.

Gerelateerd nieuws
> Werkloze 45-plussers gediscrimineerd
> Subtiele discriminatie tast zelfbeeld aan
> Reactiesnelheid werkgevers op online sollicitatie van groot belang
> Meer dan de helft recruiters neemt telefoon niet op

HRMmeer HR-nieuws »

Bron: NationaleVacaturebank.nl, 3 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek