loading
views

Doorstart of overname failliete uitzender Kard


 


2 februari 2009

Uitzendbureau Kard wordt mogelijk overgenomen door een ander bedrijf of maakt een doorstart. Kard werd afgelopen dinsdag failliet verklaard en is sindsdien voortgezet door de Poolse werknemers van het bedrijf.

Curator Paul Gerritse van Gerritse en Poelman advocaten in Tilburg is daartoe met diverse kandidaten in gesprek. Volgens Gerritse, onlangs in gesprek met het Brabants Dagblad, gaat het om veel mensen en is het maatschappelijk belang daarom gediend bij een snelle overname of doorstart.

Detachering Poolse uitzendkrachten
Uitzendorganisatie Kard in Tilburg richt zich de laatste drie jaar op de detachering van Poolse uitzendkrachten. Het bedrijf verleent aan zo’n zestig opdrachtgevers in heel Brabant uitzendkrachten in de sectoren bouw, hout, metaal en tuinbouw. In 2007 had het bedrijf nog zo’n 350 Poolse uitzendkrachten in dienst, inmiddels is dat teruggelopen tot 165. Kard zorgt zelf voor het onderdak van de Polen.

Omzet 6,4 mln
Ook heeft het bedrijf een eigen wagenpark. Volgens curator Gerritse bedroeg de omzet in 2008 6,4 miljoen euro.

Polen werken door
Gerritse heeft inmiddels met UWV Werkbedrijf kortgesloten dat de salarissen van de betrokken werknemers doorbetaald worden. Hoewel het faillissement is uitgesproken, gaan de activiteiten vooralsnog door. De eigenaar/directie, eerder werkzaam bij SBA Euro Uitzendbureau, heeft enkele weken geleden haar ontslag ingediend. Sinds die tijd hebben de Poolse werknemers het bedrijf voortgezet.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureau Kard failliet


Bron: Brabants Dagblad, 29 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek