loading
views

Vraag zzp financials stijgt

31 januari 2009

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die in de financiële sector werken zijn in trek. Steens & Partners merkt dat de vraag naar ervaren freelance finance professionals 37% hoger is dan vorig jaar januari.

Ook ten opzichte van de laatste drie maanden van 2008 is de vraag groter, namelijk 24%. De toegenomen vraag is voornamelijk afkomstig van de overheid, zorginstellingen en verzekeringsmaatschappijen. “Het is niet zo dat organisaties niemand meer aannemen, we zitten feitelijk nog steeds in een krappe arbeidsmarkt voor hoogopgeleide finance professionals”, aldus Remco Misset, directeur van Steens & Partners, onafhankelijk financieel interim-managementbureau.

Recessie ook kans voor organisaties
Steens & Partners zien veel nieuwe opdrachten en ook veel opdrachten die worden verlengd. “Organisaties willen juist nu hun zaken beter op orde krijgen om straks optimaal te profiteren van een groeiende economie, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. De recessie en terugval in arbeidsplaatsen bij een aantal ondernemingen betekent dan ook een enorme kans voor organisaties op een tot voor kort overspannen arbeidsmarkt,” aldus Misset.

Freelance financial vooral man
Volgens onderzoek van Steens & Partners zijn in 2008 nog altijd 16% meer financieel managers en professionals freelancer geworden dan in 2007. Dit is minder dan het jaar ervoor, toen er nog 30% meer freelance financials bijkwamen. Van de in 2008 gestarte freelance financial is 15% tussen de 30 en 35 jaar oud (dit was 24% in 2007), 43% is tussen de 35 en 45 jaar (45% in 2007) en 15% is tussen de 45 en 50 jaar (13% in 2007). De nieuwe groep freelance financials is een zeer mannelijke doelgroep, 88% is man (86% in 2007).

Gerelateerd nieuws
> Financials willen freelancen
> Financieel deskundigen massaal zzp’er

ZZP’ersbekijk meer items »

Bron: Steens & Partners, 29 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek