loading
views

Werkzoekende overschat sociale netwerk

30 januari 2009

Veel jonge werkzoekenden denken via hun eigen sociale netwerk meer kans te hebben om bij een bedrijf binnen te komen dan via een arbeidsbemiddelingsbureau. Het tegengestelde is echter waar.

Zo blijkt uit recent onderzoek van Ad Rem Young Professionals.

Young professional vindt baan via arbeidsbemiddelingsbureau
In het onderzoek geeft 37% van de respondenten aan dat zij denken dat de meest succesvolle weg om bij een gewenste werkgever binnen te komen via het eigen netwerk van vrienden, familie en kennissen is. Daarnaast denkt 29% dat solliciteren via een arbeidsbemiddelingsbureau het meest effectief is. Als vervolgens de vraag wordt gesteld via welke weg zij zelf aan hun laatste baan zijn gekomen, blijkt dat 48% van de respondenten hier een bureau voor heeft ingeschakeld en slechts 19% zijn eigen netwerk hiervoor heeft kunnen gebruiken.

Werving & selectiebureau waardevol voor carrière
Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, geeft aan: “Young professionals onderschatten de toegevoegde waarde van een werving & selectiebureau of hebben het gevoel dat het krachtiger is om zonder hulp van een bureau aan hun baan te komen. Dat is een misvatting, aangezien het gebruik van een bureau veel kan bijdragen aan een weloverwogen en succesvolle carrière.”

Direct solliciteren
Zelf direct bij een bedrijf solliciteren door middel van bijvoorbeeld het reageren op een (online) advertentie of de bedrijfswebsite wordt door 34% van de werkzoekenden als de meest succesvolle weg gezien. Hierin zijn de ‘young professionals’ meer realistich; 33% van het totaal geeft aan dat zij dit ook daadwerkelijk zo gedaan hebben.

Gerelateerd nieuws
> Personeelsadvertenties kranten slecht bekeken
> Online solliciteren steeds populairder
> Werving sociale online netwerken neemt toe

HRMmeer HR-nieuws »

Bron: Ad Rem Young Professionals, 28 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek