loading
views

Manpower: vrouwen, de genegeerde ‘talent pool’

Manpower_logo.jpg28 januari 2009
De wereldleider in dienstverlening publiceerde vandaag het rapport “De geneerde oplossing: Vrouwen en de Talent Crunch”. Het rapport vraagt om grotere deelname van vrouwen op de arbeidsmarkt als sleutel tot een deel van de economische groei en ontwikkeling op lange termijn.

Manpower wil vrouwen een grotere rol toebedelen in de periode na de crisis op de internationale arbeidsmarkt. Essentieel in het vergroten van deze arbeidsparticipatie is flexibiliteit van werkgevers en overheden, om de balans tussen werk en privé te waarborgen.

De genegeerde ‘talent pool’
“Werkgevers en overheden moeten voorbij de uitdagingen van morgen kijken, en verkennen hoe ze hun arbeidspotentieel kunnen uitbreiden,” aldus Barbara Beck, topmanager bij Manpower en lid van het ‘Women’s Programme of the World Economic Forum’. “De meest effectieve bedrijven hebben hun organisaties er op ingericht om de rol van vrouwen in het topmanagement te maximaliseren.” Jeff Joerres, Manpower voorzitter en CEO, spreekt in dit verband van een te weinig aangeboorde ‘talent pool’.

Groei banen in dienstverlenende sector
Manpower voorspelde al langere tijd een groeiend tekort aan talent. Economen verwachten dat het aantal banen in de dienstverlenende sector met minimaal 500 million zal toenemen tussen 2004 en 2015, terwijl in veel landen het jonge arbeidspotentieel krimpt, ten gevolge van de vergrijzing. Wanneer de economie weer opbloeit zullen veel bedrijven het personeelsbestand opnieuw willen aanvullen.

Vrouwen op de arbeidsmarkt
Manpower vindt dat vrouwen internationaal onvoldoende worden ingezet in de arbeidsmarkt. Gemiddeld was in 2008 60 procent van de vrouwen werkzaam in Europa, de VS en Australië, de zogeten OECD landen. Een jaar eerder lag dit percentage nog een stuk lager; 49,1% tegenover 74,3% mannen.

Flexibiliteit in werkstructuur
De uitzendorganisatie stelt in haar rapport dat werkgevers en overheden stevige veranderingen moeten doorvoeren om een grotere arbeidsparticipatie onder vrouwen te komen. Het belangrijkst hierin is een meer flexibele werkstructuur, die de balans tussen werk en privé verzekert.

Gerelateerd nieuws
> Manpower: talent crunch 2008
> Andringa – Manpower: uitzender moet inspelen op markt

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »

Bron: Manpower, 28 januari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek