loading
views

VPO: vakbondslidmaatschap, belangen in balans

27 januari 2009
De vereniging lanceert daartoe de website www.mijnloonenzo.nl. Volgens VPO zorgen de vakbonden ervoor dat de belangen van werkgever en werknemer in balans zijn. Het lidmaatschap van een vakbond geeft de afgesloten en toekomstige CAO’s een meerwaarde en brengt vele persoonlijke voordelen met zich mee zoals juridische hulp en ondersteuning bij belastingaangifte.

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) ondersteunt de oproep van vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie, om medewerkers van payroll-ondernemingen aan te moedigen lid te worden van een vakbond.

Mijnloonenzo.nl
Persoonlijke voordelen zijn juridische hulp, kortingen op (rechtsbijstand)verzekeringen, cursussen en hulp bij belastingaangifte. In de CAO is geregeld dat 50% van de vakbondscontributie door de werkgeversvereniging VPO wordt vergoed. Voor meer informatie over lid worden van een vakbond kan worden gekeken op de speciale website www.mijnloonenzo.nl.

Payroll-CAO
De heer K. (Karl) van der Wel van de VPO: “het is goed om te zien dat de payroll-branche zich steeds verder ontwikkelt. De afgelopen twee jaar is er veel bereikt. Zo is er tussen de VPO en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een CAO afgesloten. Het afsluiten van een payroll-CAO is van groot belang voor onze sector en voor de 65.000 werknemers. Vakbonden en werkgevers maken namelijk onder andere afspraken op het gebied van salariëring, scholing, vakantiegeld en pensioen die de medewerkers aangaan.”

Goede CAO’s voor werkgever en werknemer
De heer M. (Marcel) Nuyten van FNV Bondgenoten: “als een CAO wordt afgesloten is het ook van belang dat werknemers goed geïnformeerd worden en zich willen aansluiten bij een vakbond. Alleen op die manier kunnen wij zorgen voor goede CAO’s die recht doen aan werknemers en werkgevers.”

Gerelateerd nieuws
> Payroll – VPO geeft tips voor bedrijven
> Nieuwe pensioenafspraken Payroll

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
CAO’smeer nieuws »
Flexmarkt handboekTrends in payrolling »

Bron: VPO, 22 januari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek