loading
views

Uitzendbureau SHB: doorstart of nieuw bedrijf


23 januari 2009

Een groot deel van de 500 medewerkers van SHB wordt mogelijk ondergebracht in een nieuw bedrijf. Uitkeringsorgaan UWV Werkbedrijf moet dan wel gedurende een jaar de salarissen van de SHB’ers aanvullen.

Dit jaar wordt in de Rotterdamse haven namelijk aanzienlijk minder werk verwacht voor flexibele havenwerkers van arbeidspools als die van de SHB. Curator Paul Peters en Ruud Wennekes van FNV Bondgenoten maken zich sterk voor de oud-medewerkers van uitzendbureau SHB.

Nieuw bedrijf
In een nieuw op te starten bedrijf zal werk zijn voor ongeveer 400 oud-SHB’ers; Ruud Wennekes van FNV Bondgenoten hoopt voor 43 ouderen vut of vervroegd pensioen te kunnen regelen, en voor circa 35 mensen die minder goed kunnen meekomen, ander werk via outplacement. Dat geldt ook voor zeker twintig medewerkers op kantoor.

UWV Werkbedrijf
Dit jaar wordt in de Rotterdamse haven aanzienlijk minder werk verwacht voor flexibele havenwerkers van arbeidspools als die van de SHB. Daarom moet het werk worden verdeeld, zodat er in 2010, als het werk in de haven weer aantrekt, ook nog voldoende havenwerkers beschikbaar zijn. Uitkeringsorgaan UWV Werkbedrijf moet dan gedurende een jaar de salarissen van de SHB’ers aanvullen.

Doorstart SHB
De curator is in gesprek met twee kandidaten voor een doorstart of de opzet van een nieuw bedrijf. Een van de twee is Humares, de meerderheidsaandeelhouder van het oude SHB. De andere kandidaat wil zijn naam nog niet in de publiciteit. Andere kandidaten worden pas overwogen wanneer een doorstart met een van de huidige twee niet lukt.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureau SHB – doorstart toch rond
> SHB – JPS meldt zich vergeefs voor doorstart
> SHB failliet, doorstart niet rond
> Aanvraag uitstel van betaling SHB havenpool

Bron: AD, 22 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek