loading
views

Meer mobiliteitscentra voor werk naar werk

Logo SZW15 januari 2009

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zet in op het zo snel mogelijk aan het werk help van mensen die door de crisis hun baan dreigen te verliezen of kwijt zijn.

Daarom komen er versneld 30 mobiliteitscentra. Eind januari draaien tien centra en is op 20 locaties de basisinfrastructuur gereed, waar gemeenten, UWV, ondernemers en onderwijs afspraken hebben gemaakt over samenwerking. Dit laat de minister weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Mobiliteit op de arbeidsmarkt
De versnelde inrichting van de 30 mobiliteitscentra past in het beleid om de mobiliteit op de arbeidsmarkt te vergroten. Bij de oplopende werkloosheid betekent dit dat mensen actief met sollicitaties worden benaderd, dat voorrang wordt gegeven aan bemiddeling boven re-integratie.

Banen
Verder zal er versneld in kaart worden gebracht waar werk beschikbaar is of op termijn komt. De afspraak daarover met sociale partners tijdens het Najaarsoverleg wordt versneld uitgevoerd. Dit overzicht kan een goed antwoord vormen op de geleidelijk groeiende aantallen ontslagaanvragen.

Scholing en flexibiliteit
Het antwoord op de crisis moet gevonden in arbeidsmobiliteit, het van werk-naar-werk-begeleiden, scholing en omscholing en nieuwe zekerheden en flexibiliteit, aldus Donner. Nog voor eind februari wil de minister, na overleg met de sociale partners, diverse maatregelen daartoe invoeren. Een van deze maatregelen is de omvorming van de huidige wtv-regeling. Tot die tijd zullen de aanvragen op de huidige voet worden behandeld en toegewezen.

Gerelateerd nieuws
> Werktijdverkorting tot 1 maart verlengd
> CNV wil werktijdverkorting voor uitzendkrachten

Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »
Sociale zekerheidmeer nieuws »

Bron: SZW, 14 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek