loading
views

Manders TMC: 2009 wordt lastig jaar

Logo TMC14 januari 2009
Over een concrete financiële prognose voor TMC spreekt Manders zich nog niet uit. De verwachte omzetgroei van 25 procent blijft volgens de TMC topman wel overeind. Net als bij andere detacheerders loopt ook bij TMC de vraag vanuit onder meer de technologiesector terug omdat bedrijven snoeien in hun personeelsbestand.

The Member Company gaat het lastig krijgen in 2009, zegt Thijs Manders, algemeen directeur van detacheerder TMC, woensdag in een interview met ANP.

Detacheerder hooggeschoold personeel minder geraakt
Bij ASML (volgens analisten zo’n 20% van de omzet van TMC) vallen vooral op productie-afdelingen wat meer ontslagen dan gewoonlijk, aldus Manders. Als detacheerder van naar eigen zeggen (zeer) hooggeschoold personeel ondervindt het bedrijf echter minder last van de teruglopende economie dan vergelijkbare detacheerders.

Gespecialiseerde branche
Volgens analist Frank van Wijk van SNS Securities wordt TMC ook minder hard en snel geraakt dan branchegenoten doordat het hier om ontwikkelde, gespecialiseerde, technologie gaat. Bedrijven investeren daarmee in de toekomst, aldus Van Wijk.

Gerelateerd nieuws
> TMC nettowinst van 2,3 mln in H1 2008
> TMC verdubbelt winst

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
Arbeidsmarktlees meer over de werkgelegenheid »

Bron: dft, 14 januari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek