loading
views

SHB – JPS meldt zich vergeefs voor doorstart


 


Logo SHB14 januari 2009

Uitzendbureau Joint Port Staff (JPS) heeft zich gemeld als doorstartkandidaat bij curator Paul Peters van de failliete havenpool SHB, tot nog toe echter zonder resultaat.

Volgens Jan Weemering, eigenaar van het kleine Rotterdamse uitzendbureau, wordt er achter de schermen aan een vooraf uitgestippeld scenario gewerkt.

Vaste contracten
Het uitzendbureau wil SHB’ers op basis van vaste contracten bij de bedrijven plaatsen, op voorwaarde dat deze omzetramingen afgeven en dat het om gecertificeerde werknemers gaat. Hij wil ze dan evenveel betalen als de vaste werknemers bij de bedrijven. Weemering vindt het vreemd dat hij aan de bonden toestemming moet vragen om als uitzendbureau in de haven personeel te mogen plaatsen. Dit gebeurt in geen enkele andere sector in Nederland.

Personeelsinhuur
Uitzendbureau JPS richt zich vooral op administratief personeel voor de haven en de logistieke sector. Hoewel werkgevers als containerstuwadoors ECT en Euromax vrijwel geen personeelsinhuur plannen, verwacht Weemering dat er behoefte aan een havenpool met ongeveer 200 werknemers zal zijn, wanneer de economie aantrekt.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureau SHB – doorstart toch rond
> SHB failliet, doorstart niet rond


Bron: Nieuwsblad Transport, 13 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek