loading
views

UW en Wallaard Groen starten UW Groen

Logo Michael Page
13 januari 2009

UW en het bedrijf Wallaard Groen BV zijn per 1 januari 2009 samen een nieuw groenbedrijf gestart: UW Groen BV. UW detacheert zo’n 125 medewerkers bij UW Groen.

Bijna al deze medewerkers werken via de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) bij de Utrechtse sociale werkvoorziening (UW). Wallaard Groen verzorgt de bedrijfsvoering. UW Groen verzorgt onder meer aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen, wijken, bedrijventerreinen en natuurgebieden.

Wet sociale werkvoorziening
De samenwerking tussen UW en Wallaard Groen komt voort uit de veranderingen in de Wet sociale werkvoorziening. De wet schrijft namelijk voor dat Wsw-medewerkers in een zo regulier mogelijke werkomgeving aan de slag moeten. Dus zo weinig mogelijk in het Wsw-bedrijf zelf en zo veel mogelijk bij reguliere werkgevers, eventueel via een detachering. UW Groen BV, waarin Wallaard Groen een meerderheidsbelang heeft, is zo’n reguliere werkgever.

Erkend leerbedrijf
Wallaard Groen is VCA** gecertificeerd (certificaat voor veilig werken) met railaddendum (BTR). Daarnaast is Wallaard Groen een erkend leerbedrijf met een actief scholingsprogramma. Doordat Wallaard Groen de bedrijfsvoering verzorgt in UW Groen BV, kan UW zich concentreren op het begeleiden en ontwikkelen van mensen.

Wsw-baan en cao Wsw
UW blijft werkgever van de gedetacheerde medewerkers en betaalt dus ook het salaris. Ook blijft UW opleidingen en trainingen verzorgen. Medewerkers behouden hun Wsw-baan en dus ook hun arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Wsw.

Gerelateerd nieuws
> Re-integratie te duur en ineffectief
> Wajongers in dienst voordelig voor werkgever

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »
Verzuimmeer nieuws »

Bron: uw.nl, 9 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek