loading
views

Extraatje deeltijdwerk alleenstaande ouders

Logo SZW13 januari 2009

De nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Kleinsma, gaat werken in deeltijd voor alleenstaande ouders financieel aantrekkelijker maken.

Alleenstaande ouders die vanuit een uitkering in deeltijd gaan werken ontvangen een financieel extraatje van maximaal 120 euro per maand. Kleinsma begint per 1 januari met experimenten bij 27 gemeenten.

Extraatje als stimulans tot meer werken
Ook alleenstaande ouders die nu 12 uur werken en dit uitbreiden naar minimaal 20 uur ontvangen een extraatje. Dit extraatje moet de alleenstaande ouder met kleine baantjes stimuleren om meer te gaan werken en meer alleenstaande ouders die langs de kant staan aan een baan helpen. Alleenstaande ouders die na 6 maanden nog uit de bijstand zijn, krijgen bovendien een financiële beloning van minimaal 500 euro.

Experiment
Het experiment is geslaagd wanneer in de gemeenten waar het experiment loopt, meer alleenstaande ouders (meer uren) gaan werken én meer alleenstaande ouders uitstromen uit de bijstand dan in gemeenten die niet meedoen aan het experiment. Voor de mensen die nu kleine baantjes hebben wordt ernaar gestreefd dat 25 procent daarvan dat uitbreiden naar 20 uur of meer. In de deelnemende gemeenten wonen 16.000 alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering. Het experiment bij gemeenten loopt tot en met 30 juni 2011. Daarna bekijkt de staatssecretaris of het experiment succesvol is en bredere navolging verdient. Met het experiment is 7 miljoen euro gemoeid.

Gerelateerd nieuws
> Meeste vrouwen kiezen bewust voor deeltijdwerk
> Alleenstaande bijstandsouders aan het werk

Sociale zekerheidmeer nieuws

Bron: SZW, 13 januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek