loading
views

Online vacatures 2008 met derde afgenomen

13 januari 2009
Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Monster Employment Index.

Het aantal online vacatures is in 2008 met bijna een derde afgenomen. Alleen in de juridische sector en bij de overheid nam het aanbod toe.

Afname online vacatures in 2008
De index daalde in december met 9 punten naar 147, dat is 58 punten lager dan een jaar eerder. De index daalde in alle provincies, in Limburg het meest (-39 procent), in Zeeland het minst (-1 procent). De sectoren financiële dienstverlening, transport en logistiek, en onderzoek en ontwikkeling kenden de grootste afname van online vacatures in 2008.

Online vacatureaanbod 2008

Human resources
Vooral de vraag naar bankiers, medewerkers Research en Development en personeelsfunctionarissen nam af. Volgens Hugo Sellert, Research Manager bij Monsterboard Worldwide, een teken dat bedrijven nauwelijks overwegen hun personeelsbestand uit te breiden.

Grootste daling bij transport en vervoer
In december liet de index in de zorg en de bouw een opmerkelijke stijging zien, ten opzichte van de andere sectoren. Het grootste aantal vacatures is nog steeds zichtbaar in de sector IT, ondanks de afname. De grootste daling in het vacatureaanbod werd waargenomen in de sector transport en vervoer, waar het aantal online vacatures nu al zes maanden achtereenvolgens is afgenomen.

Aantal vacatures in Zeeland stabiel, Limburg daalt het meest
In alle provincies in Nederland daalde in december het online vacatureaanbod. Limburg kende de grootste daling, in deze provincie nam het aantal vacatures voor de negende maand achtereen af. In Zeeland was het aantal online vacatures het gehele jaar door redelijk stabiel.

Gerelateerd nieuws
> Online vacatureaanbod het laagst in 2 jaar
> Vacatureaanbod december 2007 op recordhoogte

Arbeidsmarktmeer over vacatures »
Flexmarkt bibliotheekMonster Employment Index december 2008 »

Bron: monster, januari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek