loading
views

Luchthavenpersoneel vaak onnodig gescreend

12 januari 2009

Kandidaten voor vacatures bij luchthavens worden vaak onnodig gescreend, zo blijkt uit gesprekken tussen de AIVD, de marechaussee en de uitzendbranche. Ook gaat de procedure niet altijd volgens het boekje.

Volgens de wet moet degene die onderzocht wordt zelf de screening bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanvragen. Meestal wordt de aanvraag echter door uitzendbureaus gedaan. Dit schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken onlangs aan de Tweede Kamer.

Aantal gescreende kandidaten bijna verdubbeld
Voor functies op luchthavens werden in 2006 en 2007 ieder jaar ruim 3900 potentiële werknemers gescreend. In de eerste zes maanden van vorig jaar waren dat al 3548 mensen. Hiervan werden 554 afgewezen, die dus onnodig gescreend waren.

Uitzendkrachten vaak onnodig gescreend
Ook veel uitzendkrachten die aan de slag gaan op een vliegveld ondergaan vaak een uitgebreid onderzoek, terwijl ze uiteindelijk niet worden aangenomen. Zo wees een steekproef van de marechaussee onder twintig grote uitzendbureaus uit.

Uitzendbureaus vragen onterecht onderzoek aan
Meestal wordt de aanvraag voor een screening gedaan door het uitzendbureau, terwijl de wet bepaalt dat degene die onderzocht wordt ook zelf dit onderzoek moet aanvragen. De AIVD gaat samen met de luchtvaartsector een plan maken om het aantal onderzoeken naar personeelsleden, waaronder veel flexwerkers, terug te dringen.

Verklaring Omtrent het Gedrag mogelijke oplossing
Een van de mogelijkheden om het aantal veiligheidsonderzoeken terug te dringen is om potentiële werknemers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan werkgever te laten overleggen. Hierdoor worden kandidaten met een strafblad al gefilterd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de sector burgerluchtvaart gaan onderzoeken of en op welke manier dit wordt ingevoerd.

Gerelateerd nieuws
> Hoever mag een screening gaan?
> Jurisprudentie: partner met crimineel verleden

HRMmeer HR-nieuws »
Flexmarkt handboek – Persoonsrecht »

Bron: Elsevier, januari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek