loading
views

Adecco verwacht moeilijke tijden

Logo Adecco8 januari 2009Aan het eind van september 2008 kromp de omzet (exclusief de inbreng van overnames) met 8%. “Deze trend heeft zich zoals verwacht in het vierde kwartaal nog duidelijker voortgezet”, aldus bestuursvoorzitter Scheiff in een interview met de Zwitserse krant Handelszeitung.

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco verwacht moeilijke tijden. Dit zal zich waarschijnlijk profileren in een verdere afbouw van het personeelsbestand en voortzetting van de kostenreductie. De verwachte omzetgroei op lange termijn blijft wel gehandhaafd.


Verwachte omzetgroei blijft gehandhaafd
Adecco schrapte in 2008 al 1100 banen en Scheiff noemt een verdere afbouw van het personeelsbestand “waarschijnlijk”. De voorzitter van ’s werelds grootste uitzendorganisatie benadrukte wel dat Adecco tegelijkertijd gericht blijft investeren en zich niet blind op kostenreductie stort. De uitzender wil daarmee voorbereid zijn op de opleving van de economie. Scheiff houdt voor de lange termijn dan ook vast aan een omzetgroei van 7 à 9% en een winstmarge van 5%.

Gerelateerd nieuws
> Adecco houdt 99,78% aandelen kapitaal DNC
> Adecco: Rolf Dörig voorzitter Board of Directors

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »

Bron: handelszeitung.ch, 7 januari 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek