loading
views

ABN biedt zzp’ers werk via Associates.nl

Logo Associates
Logo ABN

8 december 2008

ABN AMRO is de eerste grote opdrachtgever die zijn opdrachten voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) aanbiedt via Associates, dienstverlener voor hoog opgeleide zelfstandigen en hun opdrachtgevers.

Dit maakte Associates vandaag bekend. Associates is een online intermediair, die de zzp’er rechtstreeks in contact brengt met grote opdrachtgevers.

Geen kosten, aanzienlijke besparing
Opdrachtgevers, ofwel inleners, betalen geen bemiddelingskosten aan Associates en kunnen zonder kosten aansluiten op het online platform. De aansluiting is eenvoudig, ‘plug en play’, en de site heeft een gemakkelijke en uitgebreide zoekfunctie, aldus Associates.

Zzp’ers vooraf gescreend – minimale administratie
Inleners krijgen toegang tot een database met vooraf gescreende zzp’ers waardoor de kwaliteit van de in te huren professional gegarandeerd is. Daarnaast regelt Associates alle contractuele en benodigde compliance afhandeling van de inhuur. Met behulp van een online P-card, een soort credit card voor bedrijven, worden ook de administratieve handelingen rondom betalingen gemoderniseerd en daardoor geminimaliseerd.

Innovatief imago
Roel Kock, Hoofd Recruitment van ABN AMRO, voegt toe: “we kunnen zelf kandidaten recruiteren en direct met hen contact opnemen. We besparen daardoor geld dat anders naar dure tussenschakels zou zijn gegaan.” Ook het feit dat ABN AMRO managers zelf heel snel kunnen selecteren op projectkennis en vaardigheden zoals Basel II bijvoorbeeld, noemt hij een groot voordeel. Bovendien geeft het ABN als werkgever een innovatief imago, aldus Kock.

Minder kosten, meer verdiensten voor zzp’ers
Arno Zondag, directeur van Associates, zegt dat de groei van het aantal intermediairs in de afgelopen 10 jaar als resultaat heeft gehad dat de zzp’er minder verdient en de opdrachtgever meer betaalt. Zondag: “wij corrigeren dit door een oplossing te bieden die de inlener niets kost en de zzp’er een hogere beloning oplevert. Daarnaast hechten we veel waarde aan de kwaliteit van de zzp’ers die via ons aan opdrachten komen. We zetten een nieuwe norm voor inleners en zzp’ers met de slogan ‘minder kosten, meer verdienen’.”

Online boekhouden
Associates bevrijdt naar eigen zeggen de zzp’er van de administratieve regellast. In een recent promotie-onderzoek noemt 37% de administratie en het account management een groot nadeel van het zzp’er zijn. Daarnaast noemt 40% van de ondervraagden het ontbreken van collectieve voorzieningen als een nadeel van het zelfstandigenbestaan. Associates introduceert daarom binnenkort online boekhouden als een dienst voor de zzp’er. Ook plant Associates om op korte termijn lease auto’s en opleidingen collectief in te kopen.

Associates
Associates rich zicht op de ongeveer 350.000 hoog opgeleide Zzp’ers werkzaam in ICT, HRM, Finance, Legal, Marketing en Communicatie en de overheid. Gezamenlijk zetten zij naar schatting zo’n 14-16 miljard euro per jaar om.

Gerelateerd nieuws
> ABN bemiddelt zzp’ers online met Associates

FlexNieuwslees meer over de flexmarkt »

ZZP’ers
bekijk vorige items

Bron: Associates, 8 december 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek