loading
views

Tewerkstellingsvergunning Bulgaren en Roemenen blijft nodig

Logo SZW
29 november 2008

Nederland voert geen vrij verkeer van werknemers in met Bulgarije en Roemenië. Dat betekent dat werkgevers een tewerkstellingsvergunning moeten blijven aanvragen als ze werknemers uit deze landen in dienst willen nemen.

Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Overigens blijkt een rapport van het SEO dat arbeidsmigranten een positieve economische bijdrage hebben.

Grenzen blijven dicht
Het valt nog niet te voorspellen hoe de economie zich verder gaat ontwikkelen en welke gevolgen dit heeft voor de werkgelegenheid, daarom is besloten de grenzen op dit moment niet open te stellen voor Bulgaarse en Roemeense werknemers.

Malafide uitzendbureaus worden aangepakt
De problemen met malafide uitzendbureaus worden opgelost. Daartoe dient het kabinet binnenkort het wetsvoorstel Inlenersaansprakelijkheid in bij de Tweede Kamer, dat regelt dat bedrijven die werknemers inhuren via niet-gecertificeerde uitzendbureaus aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Arbeidsmigranten positief voor economie
Bij het kabinetsstandpunt is een onderzoek van het SEO gevoegd dat op verzoek van de Tweede Kamer is opgesteld. Daaruit blijkt dat arbeidsmigranten een positieve economische bijdrage hebben.

Bron: SZW, 28 november 2008

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek