loading
views

Salarissen blijven licht stijgen

Robert Half logo
29 november 2008

De salarissen stijgen, ondanks de tegenvallende economie, nog steeds licht. Ook binnen de banksector, waar de vraag naar financieel personeel bovendien hoog blijft. Het verschil wordt gemaakt door de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dit blijkt uit de vierde editie van de Accountemps en Robert Half salarisgids die een overzicht geeft van de beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden voor financiële en boekhoudkundige professionals in Nederland. De Salary & Benefits Guide 2008-2009 is gebaseerd op een onderzoek dat werd uitgevoerd bij meer dan 700 financiële en boekhoudkundige professionals.

Vraag naar personeel in banksector blijft
Terwijl de banksector momenteel onder vuur ligt en onderhevig is aan veranderingen blijft er een behoefte aan financieel (back-office) personeel. Dit maakt dat de salarissen allerminst dalen en zelfs nog steeds licht stijgen. Momenteel is er binnen de banking wereld vooral vraag naar accountants, controllers en internal auditors om plannen rond effectiviteit te identificeren en uit te voeren. Op de lange termijn verwachten we ook meer vraag naar specialisten rond compliance en risk management om banken beter in te dekken tegen soortgelijke recente risico’s.

Salarisoverzicht
De gids ‘Salary & Benefits Guide 2008-2009’ geeft een overzicht van de gemiddelde salarissen van meer dan 35 functies in Nederland. De grootste verdieners zijn de CFO’s, de controllers en de head of internal auditors (respectievelijk meer dan € 150.000 meer dan € 120.000 en meer dan € 115.000 bij meer dan 15 jaar werkervaring. Dit is al jaren een onveranderd rijtje koplopers. Bij de financiële administratie is de Finance/Accounting Manager gedurende zijn hele carrière de medewerker die het meest verdient. Dit salaris loopt min of meer gelijk aan dat van een Credit Manager. Een (senior) manager op Accountancy gaat na 10 jaar langzaam richting een salaris van een ton met een gemiddelde van tussen de 65.000 en 95.000 euro.

De Salary & Benefits Guide 2008-2009
De Salary & Benefits Guide 2008-2009 is een uitgave van Accountemps en Robert Half Finance & Accounting, twee gespecialiseerde divisies van Robert Half International Inc., marktleider op het vlak van permanente en tijdelijke gespecialiseerde recruitment en genoteerd op de beurs van New York. De gids biedt een zeer volledig overzicht van de salarisranges en aanvullende voordelen die vandaag in Nederland gehanteerd worden voor de verschillende financiële en boekhoudkundige functies.

Gerelateerd nieuws
> Randstad: salaris werknemers stijgt flink in 2009

Flexmarkt – bibliotheek

> Salary & Benefits Guide 2008-2009

Arbeidsmarkt – inkomensontwikkeling

> meer nieuws

Bron: Robert Half, 29 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek