loading
views

Regeling werktijdverkorting gepubliceerd

Logo SZW
29 november 2008

De bijzondere regeling voor werktijdverkorting voor bedrijven die zijn getroffen door de kredietcrisis is vrijdag door minister Donner van SZW gepubliceerd in de Staatscourant.

Bedrijven kunnen vanaf zondag 30 november 2008 aanvragen bij het ministerie indienen omdat de regeling dan officieel ingaat. De regeling kent een aantal voorwaarden, waaronder de eis van minimaal dertig procent omzetverlies in de twee maanden voorafgaand aan de aanvraag.

Tijdelijke regeling tot 1 januari 2009
De regeling is tijdelijk. Bedrijven kunnen tot 1 januari 2009 een aanvraag indienen. De regeling wordt eerder gesloten als blijkt dat werknemers voor een totaal van 20.000 full time eenheden (oftewel 760.000 uur werktijdverkorting) onder de regeling vallen.

Beslissing over aanvragen
Het aanvraagformulier voor de bijzondere regeling werktijdverkorting staat op de website van het ministerie: www.szw.nl. Aanvragen kunnen per post worden ingediend of vanaf zondag worden afgegeven bij het ministerie in Den Haag. De binnengekomen aanvragen worden per dag beoordeeld. Zo worden alle aanvragen die op zondag zijn ontvangen op de daaropvolgende maandag beoordeeld, de aanvragen die op maandag zijn ontvangen op dinsdag, et cetera. Het precieze tijdstip van de dag waarop de aanvraag binnen komt is daarbij niet van belang. Op de dag dat de in de regeling opgenomen grens van 20.000 full time eenheden wordt bereikt, beslist een notaris bij loting welke aanvragen van die betreffende dag nog in behandeling worden genomen.

Telefoonnummer UWV voor werktijdverkorting
In verband met deze bijzondere regeling werktijdverkorting heeft het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een apart telefoonnummer van het Klantcontactcentrum opengesteld: 088 898 20 08. Het nummer van het KCC kan gebeld worden met vragen over de regeling, het beleid en de procedure. De openingstijden van het KCC zijn dezer dagen: vrijdag 28 november tot 20.00 uur, zaterdag 29 november van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 30 november van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna is het KCC voor vragen over werktijdverkorting, zolang de regeling open staat, op doordeweekse dagen open van 8.00 tot 20.00 uur.

Bron: SZW, 28 november 2008

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek