loading
views

ABN bemiddelt zzp’ers online met Associates

Logo Associates
Manpower_logo.jpg

24 november 2008
Ander online initiatieven vanuit ABN AMRO zijn Flametree (business netwerk voor MKB) en MKBNext (bemiddeling bedrijfsovernames).

ABN Amro heeft bemiddelingsbureau Associates opgericht voor hoogopgeleide zelfstandigen zonder personeel. Met een groeiend aantal zzp’ers is dat een lucratief project van de bank.

Online bemiddeling
Het internetplatform ‘Associates’ richt zich op het bemiddelen van interim-managers en interimprofessionals. Associates is een volle dochter van ABN AMRO maar werkt verder onafhankelijk. De site wil uitgroeien tot dè plek waar inlenende organisaties en interimmers eenvoudig en rechtstreeks zaken met elkaar kunnen doen tegen relatief lage kosten.

Voordeel voor zzp’ers
Voor de zzp’ers bestaat het voordeel vooral in verlaging van de administratieve lasten. Zzp’ers kunnen via de website van Associates in contact komen met opdrachtgevers zonder intermediairs. “Associates wil de belemmeringen die bedrijven associëren met het inhuren van zzp’ers wegnemen,” aldus directeur en initiatiefnemer Arno Zondag. Zondag was voorheen verantwoordelijk voor de inhuur van interimmers bij ABN AMRO, een van de grootste inlenende organisaties in Nederland.

Bemiddelingskosten
Ingeschreven interimmers kunnen op die oproepen reageren en zo rechtstreeks met de opdrachtgever in contact komen. Een opdrachtgever kan ook zelf in de database op zoek gaan naar de geschikte kandidaten.
Het kost zzp’ers, vaak consultants, 500 euro per jaar en 2,50 per uur om van deze bemiddelaar gebruik te maken en toegang te krijgen tot geadverteerde opdrachten. Volgens Associates besparen opdrachtgevers zo minimaal 20% op hun uitgaven aan extern personeel.

Lucratieve tijden
Volgens zelfstandig interim-manager Hugo-Jan Ruts is Associates niet het eerste online initiatief in deze markt. Het bemiddelen van zelfstandige interim-managers en zwaardere interim-professionals kost, zo schat hij, toch al gauw € 400 miljoen aan ‘search & matching’ bureaus. Ruts vraagt zich af of Associates om andere opdrachtgevers dan de ABN AMRO zelf zal aantrekken. Het is volgens hem mogelijk een goede concurrentie ten opzichte van ING, die wil gaan concurreren met Google. In elk geval groeit het aantal zzp-ers nog steeds hard en betekent dit “lucratieve tijden” voor de bank, na een periode dat ABN AMRO het MKB wat links heeft laten liggen, aldus Ruts.

Gerelateerd nieuws
> ABN start nieuwe dienstverlener voor zzp’ers

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Bron: molblog.nl, 20 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek