loading
views

Donner: verruim vaderverlof met één verlofvorm

22 november 2008

Donner wil de verschillende bestaande verlofvormen samenvoegen in één verlofvorm. Dit maakt het mogelijk om de verlofrechten te gebruiken voor een ruimer vaderverlof.

Minister Donner van Sociale Zaken schrijft dit in de beleidsverkenning ‘Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden’, die hij woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het kabinet wil dat werk en zorg beter met elkaar gecombineerd kunnen worden, om zo meer mensen aan het werk te krijgen.

Eén verlofvorm
Donner wil de verschillende bestaande verlofvormen samenvoegen in één verlofvorm.
Dat biedt een grotere flexibiliteit voor de inzet van de verlofdagen en maakt het mogelijk om de verlofrechten te gebruiken voor een ruimer vaderverlof. Vaders die na de bevalling langere tijd thuis willen zijn, kunnen de ruimere regeling van het zorgverlof daarvoor momenteel niet inzetten.

Flexibilisering werktijden en verlofregelingen
Het kabinet wil dat werk en zorg beter met elkaar gecombineerd kunnen worden, om zo meer mensen aan het werk te krijgen. Samen met de Tweede Kamer, sociale partners en andere belangorganisaties onderzoekt het kabinet daarom de mogelijkheden om werktijden en verlofregelingen te flexibiliseren.

Bron: SZW, 19 november 2008

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek