loading
views

Pechtold: verlaag de belasting op arbeid

22 november 2008

Alexander Pechtold (D66) pleit voor een verlaging van de belasting op arbeid. Hij verwacht dat dit de economie zal stimuleren.

Pechtold zei dit zaterdag 15 november In Tros Kamerbreed op Radio 1. De D66-voorzitter liep hiermee vooruit op het Kamerdebat van 18 november, over de gevolgen van de financiële crisis.

Verlaging belasting
Het verlagen van de belasting zou een verlichting voor de werkgevers betekenen die daardoor beter in staat zouden zijn om personeel aan te trekken. Volgens Pechtold “een structurele versterking van onze economie”. De lastenverlichting van werkgevers kost volgens een tegenbegroting van D66 zeshonderd miljoen euro. PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer, ook in Kamerbreed, stelde dat de begroting die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde “solide” is en moet worden aangehouden.

Spoeddebat kredietcrisis
Pechtold is overigens tegen de tijdelijke werktijdverkorting en een WW-uitkering voor niet gewerkte uren, zoals SP-voorzitter Agnes Kant voorstelde in het Kamerdebat. Tijdens het spoeddebat over de kredietcrisis deden kamerleden diverse suggesties. Inmiddels heeft het kabinet vóór een regeling voor werktijdverkorting besloten.

Gerelateerd nieuws
> Regeling werktijdverkorting gaat door

Arbeidsmarkt – werkgelegenheid
> nieuws

Sociale zekerheid – nieuws
> meer

Bron: Novum en Tweede Kamer, 18 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek