loading
views

Regeling werktijdverkorting gaat door

22 november 2008

Het kabinet neemt maatregelen om de gevolgen van de kredietcrisis voor de Nederlandse economie te beperken. Zo maakt het kabinet een regeling voor werktijdverkorting.

Dat zei minister-president Balkenende na afloop van de ministerraad. De ministerraad heeft lang stilgestaan bij de negatieve economische vooruitzichten als gevolg van de kredietcrisis. Nederland is met zijn open economie allesbehalve immuun voor de wereldwijde terugval van de handel en de economische groei, aldus Balkenende. Het kabinet heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de economische maatregelen.

Regeling
Het kabinet wil de bedrijvigheid ‘extra lucht geven’ door de liquiditeit voor bedrijven te vergroten. Zo worden de vervroegde afschrijvingen weer ingevoerd. Ook maakt het kabinet een regeling voor werktijdverkorting, waarbij werknemers tijdelijk een beroep kunnen doen op de WW. Minister Donner (SZW) komt op 24 november met een brief aan de Tweede Kamer met daarin de strikte voorwaarden.

Mobiliteitscentra en snellere betaling door overheid
Verder wil het kabinet regionale mobiliteitscentra om mensen van werk naar werk te bemiddelen. Dit moet dreigende werkloosheid voorkomen. Ten slotte gaf het kabinet aan de infrastructuurprojecten te willen versnellen, waaronder de nieuwe Deltawerken. Minister-president Balkenende zei bovendien aan dat de overheid sneller rekeningen zal betalen. Dit moet vooral het midden- en kleinbedrijf helpen.

Gerelateerd nieuws
> Donner overweegt ruimere regeling werktijdverkorting
> FNV-crisisplan: versterk positie werknemer

Arbeidsmarkt – werkgelegenheid
> nieuws

Sociale zekerheid – nieuws
> meer

Bron: regering.nl, 21 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek