loading
views

Maximum aan ontslagvergoeding

21 november 2008

Werknemers met een jaarsalaris van 75.000 euro of meer, krijgen voortaan maximaal één jaarsalaris als ontslagvergoeding.

Met deze maatregel voert het kabinet de afspraak uit die is gemaakt tijdens het Najaarsoverleg. Het kabinet meent dat hiermee de kosten voor ontslagvergoedingen binnen de perken wordt gehouden voor werknemers die een goede arbeidsmarktpositie hebben.

Maximaal een jaarsalaris
Werknemers die per jaar 75.000 euro of meer verdienen, krijgen voortaan een ontslagvergoeding van maximaal een jaarsalaris. Dit geldt alleen als de kantonrechter over het ontslag besluit. Het kabinet wil met deze maatregel de kosten voor ontslagvergoedingen beheersen voor werknemers die een goede arbeidsmarktpositie hebben.

Uitzonderingen
Het maximum geldt niet voor afspraken tussen werkgevers en werknemers in een arbeidsovereenkomst, en afspraken in een sociaal plan bij bedrijfsreorganisaties of collectief ontslag. De rechter kan van het maximum afwijken als bijvoorbeeld de werkgever zich heeft misdragen of als het ontslag aan hem te wijten is.

Gerelateerd nieuws
> Ontslagvergoeding gaat omlaag
> Akkoord ontslagrecht

Ontslagrecht – nieuws
> meer


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek