loading
views

Adviezen voor USG, Randstad en Brunel verlaagd

Logo Brunel
Logo USG People

22 november 2008
Een onlangs door ING gepubliceerd rapport stelt dat het ergste nog moet komen voor de uitzendmarkt. Sinds september en oktober is het aantal inleenkrachten significant gedaald. Verwacht wordt dat deze dalende lijn doorzet.

Volgens analist Marc Zwartsenburg van ING wordt deze recessie veel zwaarder dan de voorgaande tussen 2001 en 2003. Hij verlaagt daarom de adviezen voor de uitzendorganisaties USG, Randstad en Brunel.

Advies USG
Zwartsenburg verlaagde het advies voor uitzendorganisatie USG naar ’sell’ van ’hold’, omdat het bedrijf door zijn inflexibele kostenbasis gevoeliger is voor een recessie dan zijn concurrenten. Ook heeft het bedrijf een relatief grote blootstelling aan zwakke uitzendsectoren. Het aandeel noteerde rond 9.30 uur 1,6 procent lager op 7,41 euro.

Avies Randstad
Uitzendconcern Randstad krijgt een ’hold’-advies. Eerder had het nog een ’buy’-advies van ING. Hoewel het er op de korte termijn niet goed uitziet, heeft Randstad het beste herstelpotentieel volgens Zwartsenburg. Het aandeel daalde rond 9.30 uur met 3,5 procent tot 12,15 euro.

Advies Brunel
Ook Brunel wordt teruggezet naar ’hold’ van ’buy’. Brunel is een van de meest aantrekkelijke uitzendbedrijven, vindt de analist, met name op de lange termijn. Op de korte termijn is er sprake van margedruk en een neerwaarts risico op het aandeel. Ook een overnamescenario is van de baan door de kredietcrisis. Het aandeel ging rond 9.30 uur 1,6 procent omhoog tot 9,27 euro.

Gerelateerd nieuws
> Randstad gaat flexibiliseren en dereguleren
> USG People wint Gazellen Award 2008
> H1 Brunel: omzet +23%, nettowinst +53%

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Bron: Telegraaf, 22 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek