loading
views

Adecco: Nederlandse bedrijven worstelen met vergrijzing

Logo Adecco21 november 2008

Een derde van de Nederlandse bedrijven heeft moeite om personeel aan te trekken met ervaring die relevant is voor de job. Het tekort aan technische kennis is al helemaal nijpend in Nederland: vier van de tien bedrijven hebben moeite om personeel met de juiste technische kwalificaties te werven.


Dat blijkt, onder meer, uit een studie van het Adecco Institute, een denktank en researchcentrum dat onderzoek verricht naar werkgelegenheid in de toekomst. Erwin van Iersel, Country Manager Adecco Benelux, over de resultaten: “Nederlandse bedrijven lijken het moeilijk te hebben om op een goede manier met de vergrijzing van de bevolking en hun personeel om te gaan. Enerzijds ondervinden ze nog heel wat problemen om vacatures op te vullen en geschoolde mensen aan te trekken. Anderzijds erkennen ze de problemen, detecteren ze zelfs al enkele oplossingen, maar nemen ze nog niet altijd de juiste maatregelen om het hoofd te bieden aan de problemen.” Volgens hem is de vergrijzing van de arbeidsmarkt “tegelijk een uitdaging en een nieuwe kans.”

50-plussers geen graag geziene kandidaten
Hoewel een meerderheid van de bedrijven beweert dat oudere werknemers net zo goed of zelfs beter zijn dan jongere, verwacht slechts 8% van de bedrijven meer 50-plussers aan te trekken dan vorig jaar. Nederlandse bedrijven presteren iets beter dan vorig jaar in de aanpak van vergrijzing, maar scoren weer relatief laag als het gaat om levenslang leren. Over het algemeen nemen Nederlandse bedrijven nog steeds onvoldoende maatregelen om de vergrijzing van de arbeidsmarkt op te vangen.

Daad bij woord voegen moeilijk
Uit de studie blijkt verder dat Nederlandse bedrijven kampen met een tekort aan technisch en commercieel geschoold personeel. Meer dan een kwart krijgt haar vacatures gewoonweg niet ingevuld. Maar liefst 72% van de werkgevers gelooft dat dit probleem is op te lossen door oudere werknemers meer en langer aan het werk te laten. Maar amper 8% voegt effectief de daad bij het woord met concrete plannen om meer oudere werknemers aan te nemen en de kenniskloof te dichten.

Nederland middenmoter in Europa
Binnen het onderzoek zijn beslissingsnemers op het terrein van personeelsbeleid van 501 Nederlandse bedrijven ondervraagd over hun positie in de aanpak van de vergrijzing. De vraagstelling spitste zich toe op cruciale onderdelen als: de carrièrebegeleiding van het personeel, levenslang leren, het stimuleren van gezondheid op de werkvloer, kennisbeheer en diversiteit. Bedrijven krijgen op basis van hun prestaties in deze deelgebieden een score toegekend tussen 100 en 400 punten. Voor 2008 bedraagt de gemiddelde score van de Nederlandse bedrijven 183 punten. Daarmee doen Nederlandse bedrijven het beter dan vorig jaar, toen een gemiddelde van 181 werd gehaald. Dit jaar komt Nederland net achter Duitsland en het VK (186 punten elk) en voor België en Italië (elk 182 punten), Spanje(180), Frankrijk (174) en Zwitserland (172).

Vergrijzing is uitdaging en nieuwe kans
“Voor Nederland, net als andere Europese landen, is de veroudering van de bevolking een feit,” aldus Erwin van Iersel. “Dat maakt dat er op korte termijn te weinig arbeidskrachten beschikbaar zullen zijn, niet alleen omwille van de vergrijzing maar ook omdat er steeds minder instroom zal zijn op de arbeidsmarkt. Voor sommige bedrijven lijkt de demografische uitdaging echter nog ver weg. Toch zullen ze vroeg of laat het potentieel en de ware bijdrage van oudere werknemers moeten inzien. De vergrijzing van de arbeidsmarkt is tegelijk een uitdaging en een nieuwe kans.”

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Oudere werknemers – nieuws
> meer

Bron: 20 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek