loading
views

Humares en De Smedt doen overname

Logo Humares20 november 2008
XPE Group neemt tevens A.G. Johnsen België en het eveneens Belgische XPePharma over. De activiteiten van beide bedrijven worden in XPE Group ondergebracht. Alain Dehaze, CEO van Humares: “Humares is momenteel vooral sterk in het internationaal rekruteren van schaarse technische en maritieme specialisten op uitvoerend niveau. We zien echter in de markt dat er ondanks de aankomende recessie een groot gebrek is aan hoog gekwalificeerde medewerkers in diverse vakgebieden.” Humares verwacht in de toekomst meer gespecialiseerde bedrijven over te nemen.

De Humares Groep en Mark De Smedt, hiervoor Managing Director van uitzendorganisatie Adecco, gaan zich met de nieuwe onderneming XPE Group B.V. richten op de werving & selectie en het detacheren van hooggekwalificeerde werknemers in de farmaceutische industrie en in de engineering.

Mark De Smedt
De leiding van XPE Group komt in handen van Mark De Smedt (47), die tevens aandeelhouder van het bedrijf wordt. Hij is sinds 2007 directievoorzitter van A.G. Johnsen. Daarvoor (van 2001-2007) heeft hij als Managing Director van Adecco Benelux een brede HR Services ervaring opgedaan. Dehaze: “In de persoon van Mark de Smedt hebben we de juiste partner gevonden om leiding te geven aan XPE Group.”

Overnames niche bedrijven
De Smedt wil met XPE de leider zijn van een nieuwe generatie gespecialiseerde en internationaal opererende arbeidsmarkt bemiddelaars. Met het internationale Humares netwerk van 60 vestigingen en agenten in 22 landen op 4 continenten kunnen we onze doelstellingen ook daadwerkelijk waarmaken. Onder de paraplu van XPE Group zullen we diverse gespecialiseerde units opzetten of niche bedrijven overnemen”, aldus De Smedt. XPE Group heeft zijn hoofdkantoor in Brussel. Het bedrijf gaat van start met 60 werknemers, inclusief de personeelsleden van XPePharma en A.G. Johnsen België.

Gerelateerd nieuws
> Humares: met nieuwe directieleden naar meer leiderschap
> Humares versterkt Maintec

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Bron: Humares, 20 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek