loading
views

Unique introduceert kraamverlof voor vaders

Logo Unique19 november 2008

Vaders die werkzaam zijn bij Unique krijgen na de geboorte van hun kind acht tot tien extra dagen vrij, afhankelijk van de dagen die al in de CAO zijn opgenomen.

Unique Nederland heeft in de arbeidsvoorwaarden voor haar vaste medewerkers kraamverlof voor vaders doorgevoerd. Dit laat de uitzender vandaag weten in een persbericht.

Waardevolle aanvulling op arbeidsvoorwaarden
De extra dagen kunnen vrij worden opgenomen binnen zes maanden na de bevalling. Dit is een waardevolle aanvulling op de arbeidsvoorwaarden die op maat gemaakt zijn voor de diverse doelgroepen binnen de organisatie.

Met HR-beleid inspelen op arbeidsmarkt
Unique vindt het binden en boeien een belangrijk punt op de huidige arbeidsmarkt. De uitzendorganisatie wil met haar HR-beleid continu inspelen op ontwikkelingen in de markt, wat ook is gebleken uit het Beste Werkgevers Onderzoek van Intermediair. Unique eindigde hier op de 36e plaats met een hoge werknemertevredenheid. Naast Randstad is Unique de enige uitzendorganisatie die zich volgens het blad tot de beste werkgevers van 2008 mag rekenen.

Aantrekken en behouden van mannelijke werknemers
Sven Wansink, HR-directeur van Unique: “Ons speerpunt binnen Unique is om het beste uit mensen te halen. Door de introductie van deze arbeidsvoorwaarde kunnen kersverse vaders genieten van de periode net na de geboorte en hebben ze meer tijd om na deze gebeurtenis te wennen aan de nieuwe thuissituatie. We vinden het belangrijk dat ze daarna beter voorbereid aan het werk kunnen. Ook is het doel van de invoering van het kraamverlof om meer mannelijke collega’s in de tweede fase van hun carrière aan te trekken en te behouden. Zij zitten in de leeftijd waarop veel mensen kinderen krijgen.”

Gerelateerd nieuws
> Werkgevers: geen wettelijk vaderverlof
> Wetsvoorstel 2 weken vaderverlof
> Groen Links wil vaderschapsverlof verlengen

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Bron: Unique, 19 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek