loading
views

Rechtstreeks storten (Vervallen)

Rechtstreeks storten

Er zijn twee mogelijkheden om het risico met betrekking tot inlenersaansprakelijkheid en ketenaansprakelijkheid te beperken: het gebruik van een G-rekening en het rechtstreeks storten. De inlener is gevrijwaard voor het bedrag dat hij op de G-rekening of rechtstreeks heeft gestort.

De mogelijkheid om rechtstreeks op de rekening van de belastingdienst te storten is met ingang van 1 januari 2016 komen te vervallen. Het beperken van het risico tot inlenersaansprakelijkheid en ketenaansprakelijkheid kan nu enkel nog door betaling op een G-rekening.


Rechtstreeks storten
De inlener stort het deel van de factuur dat betrekking heeft op de betaling van loonbelasting en premies sociale verzekeringen rechtstreeks op de rekening van de Belastingdienst.

De inlener maakt daarbij gebruik van een speciaal hiervoor bedoeld rekeningnummer van de Belastingdienst/CA. De inlener vermeldt bij de betaling het loonheffingennummer van het bureau. Daarnaast moet de inlener een brief aan de Belastingdienst/CA sturen waarin de volgende informatie is opgenomen:

  • het gestorte bedrag;
  • de vermelding dat het een rechtstreekse storting betreft;
  • de naam- en adresgegevens van het bureau;
  • het loonheffingennummer van het bureau;
  • het contract / plaatsing waarop de betaling betrekking heeft;
  • de periode waarin het werk is verricht.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek