loading
views

Reactiesnelheid werkgevers op online sollicitatie van groot belang

12 november 2008

Slechts 16% van ruim 350 door Digitaal-Werven onderzochte bedrijven vermeldt een concrete termijn op hun website waarop men belooft te reageren op de sollicitatie.

Bijna 75% van de onderzochte bedrijven houdt zich vervolgens niet aan de door hen zelf opgelegde termijn. Digitaal-Werven onderzoekt jaarlijks bedrijven en organisaties op hun digitale sollicitatie-ervaring. Hierbij worden jobboards, uitzendbureaus en W&S bureaus uitgesloten. De digitale sollicitatie-ervaring bestaat uit de website, het online sollicitatieproces en een daadwerkelijke sollicitatie bij de organisatie.

Reactiesnelheid van groot belang
In totaal reageert bijna de helft van alle bedrijven niet binnen één werkweek op een sollicitatie. Van de organisaties doet 35% er zelfs meer dan twee weken over. Een sollicitant zal zelden nog maar bij één bedrijf een solliciteren, daarom is de reactiesnelheid van bedrijven van steeds groter belang. Ook is het voor veel jongeren een teken van respect, aldus Bas van de Haterd, initiatiefnemer van Digitaal-Werven.

‘Schokeffect’
Toch is er ook positief nieuws rondom de reacties op sollicitaties. Vorig jaar reageerde namelijk 50% in zijn geheel niet op een sollicitatie. Dit jaar is dat nog 15%. “Misschien dat het schokeffect van die 50% en de aandacht die dat gekregen heeft hier mede verantwoordelijk voor is, maar 15% is nog steeds te veel natuurlijk,” aldus Bas van de Haterd.

Nominatie beste digitale sollicitatie-ervaring
In totaal zijn er negen bedrijven genomineerd voor de beste digitale sollicitatie-ervaring, de jaarlijkse prijs van Digitaal-Werven. De genomineerde voor de prijs van beste digitale sollicitatie-ervaring zijn dit jaar: Accenture, Caesar group, Movares, Oranjewoud, Ordina, PricewaterhouseCoopers, TomTom, TenneT en Vodafone. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Digitaal-Werven event op 3 december in Utrecht.

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: digitaal-werven.nl, 6 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek