loading
views

11 2008 – Verdeelde tijd – vrouwen bewust parttime

Datum November 2008
Titel Meeste vrouwen kiezen bewust voor deeltijdwerk
Auteur/Bron SCP
Document Verdeelde tijd
Samenvatting De meeste in deeltijd werkende vrouwen kiezen hiervoor vanwege de balans tussen privé en werk. Vrouwen, parttimers én fulltimers, willen 5 uur per week meer werken als bijvoorbeeld de flexibiliteit toeneemt. Dat blijkt uit het rapport ‘Verdeelde tijd’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De overheid zou echter graag zien dat met name vrouwen in kleine deeltijdbanen meer uren zouden gaan werken. Dit rapport wil aantonen waarom vrouwen zo vaak in deeltijd werken, en wat hen zou kunnen bewegen meer uren te gaan werken.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek