loading
views

Online vacatureaanbod daalt verder

11 november 2008

Het online vacatureaanbod is in oktober voor de zesde opeenvolgende maand gedaald. De index zakte met 6 punten tot 164. De grootste afname was te zien in de sectoren administratie en HR.

Dit blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index dinsdag, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De index daalde afgelopen maand sneller dan in september, toen de index met 3 punten daalde. Diana Krieger, managing director van Monsterboard.nl: “al daalt het online vacatureaanbod nu al een half jaar, de krapte op de arbeidsmarkt is nog steeds aanwezig, getuige ook het lage werkloosheidscijfer.”

Administratie en HR grootste dalers
Andere grote dalers, na administratie en human resources (HR), waren de sectoren marketing, pr & media, de gezondheidszorg en horeca & toerisme.

Telecommunicatie en juridische sectoren stijgen
In oktober steeg het aanbod in telecommunicatie en de juridische sector. De bouwsector toonde evenals vorige maand enig herstel. Op jaarbasis kent de bouwsector jaar nog steeds de grootste afname, met een daling van 40% aan online vacatures. In de publieke sector en de financiele dienstverlening was sprake van een lichte stijging.

Noord-Holland en Friesland grootste afname
De daling van de Index was in oktober ditmaal in alle provincies merkbaar, met de grootste afname in Noord-Holland en Friesland en de laagste in Groningen en Gelderland.

Duitsland daalt, Italië stijgt flink
Van de Europese landen liet Duitsland met 7 punten de grootste daling zien, gevolgd door Nederland en Zweden. Italië steeg juist met 7 punten en ook in Frankrijk en Groot-Brittannie werd een toename van het online vacatureaanbod waargenomen. De gemiddelde Europese Index daalde licht, met drie punten.

Gerelateerd nieuws
> Daling online vacatureaanbod afgenomen
> Online vacatureaanbod fors gedaald

Flexmarkt – bibliotheek
> Monster Employment Index oktober 2008

Arbeidsmarkt – vacatures
> meer

Bron: monster, 11 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek