loading
views

Adecco investeert in flexwerkers

Logo Adecco
11 november 2008
Adecco, specialist in flexwerk, treft de vereiste voorbereidingen en betaalt het opleidingstraject. Friesland Bank zelf zorgt voor coaching op de werkplek. Het initiatief richt zich in eerste instantie op tijdelijke krachten die actief zijn op het Leeuwarder hoofdkantoor. Het gaat om een erkende maatopleiding Bank- en Verzekeringswezen. Het initiatief om niet alleen vaste medewerkers maar ook tijdelijke krachten concrete (bij)scholingskansen te bieden, komt van de afdeling Opleidingen bij Friesland Bank, onderdeel van HRM.

Tijdelijke medewerkers bij Friesland Bank krijgen de gelegenheid om zich door training en opleiding te bekwamen in het bankvak.

‘Career Up’
’s Werelds grootste uitzender Adecco voert een ambitieus en veelzijdig opleidingsprogramma voor flexwerkers, genaamd Adecco Career Up. Dit programma richt zich op individuele loopbaanontwikkeling, op knelpunten in arbeidsmarktsegmenten en op specifieke training- en opleidingsbehoeften bij opdrachtgevers. Adecco Career Up heeft eigen opleidingsbudgetten beschikbaar. In de uitvoering werkt Adecco samen met erkende onderwijsinstituten (onder meer ROC’s) en ligt de nadruk op combinaties van werken en leren.

Beroepsbegeleidend Leren
Ook het initiatief bij Friesland Bank is zo’n combinatie. Het gaat om een BBL-traject (Beroepsbegeleidend Leren). In de voorbereidende fase test Adecco kandidaten op reeds verworven kennis en ervaring. Dit gebeurt met behulp van de quick- en competentiescan Ervaringscertificaat
EVC. Geschikte kandidaten kunnen vervolgens de gebruikelijke procedures doorlopen om hun ervaringscertificaat te verwerven. Hiermee kan iedere deelnemer op zijn eigen niveau in het leertraject Bank- en Verzekeringswezen instappen, een opleiding op mbo-niveau. Het werk bij Friesland Bank en de praktijksupport vinden gewoon doorgang.

Maximaal profijt voor iedereen
Friesland Bank en Adecco verwachten dat dit eerste opleidingsinitiatief nog maar het begin is. Kandidaten vergroten hiermee hun loopbaanperspectieven en organisaties vergroten de kwaliteit van hun arbeidspotentieel. Doordat de opleiding bij Friesland Bank landelijk erkend is, hebben de deelnemers er later, eventueel bij andere werkgevers, ook maximaal profijt van, al dan niet via Adecco. De uitzender hoopt natuurlijk wel de getalenteerde en gemotiveerde krachten op deze manier langere tijd aan zich te binden.

Gerelateerd nieuws
> Adecco en IOC verlengen samenwerking
> Hulpmiddel Ervaringscertificaat flexwerkers
> Adecco: Talentmanagement

Flexnieuws – meer over de flexmarkt
> meer nieuws

Bron: Adecco, 6 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek